قالب کیک و دسر ظروفی از جنس و متریالهای مختلف هستند. این ظروف برای شکلدهی به کیک، دسر، ژله، بستنی و غذاهای درست شده با برنج مورداستفاده قرار میگیرند. قدمت استفاده از قالب غذاها به دوران بابلیها برمیگردد. در آثار کشف شده از این دوران، ظروفی شبیه به ماهی و حیوانات دیگر مشاهده شده است.
قالب کبک
بهطورکلی قالب کیک در اشکال متنوع مربعی، دایرهای، بیضی، ششضلعی و غیره تولید و ساخته میشوند. این ظروف دارای خاصیت نچسب هستند و کیک یا سایر مواد غذایی به آنها نمیچسبد. اگر شما هم قصد خرید قالب کیک و دسر دارید، تا پایان مقاله همراه ما باشید.
انواع قالب کیک و دسر از نظر جنس
یکی از مهمترین فاکتورها در انتخاب و خرید قالب کیک و دسر، جنس و متریال بهکاررفته در ساخت آن است. در ادامه به ۵ متریال پرکاربرد در ساخت انواع قالب کیک و دسر اشاره میکنیم:
- قالب کیک و دسر آلومینیومی
آلومینیوم یکی از متریالهایی است که گرما را بهخوبی منتقل میکند. این نوع قالب کیک و دسر، در اشکال متنوع ساده، شکل دار و میانتهی ساخته میشود. سطح براق آلومینیوم، گرما را بازمیتاباند و مانع از برشته شدن و تغییر رنگ کیک میشود.
- قالب کیک و دسر از جنس آلومینیوم آنودایز شده
لایه رویی این نوع قالبها، طی یک فرایند الکتروشیمیایی، سخت و مقاوم میشود. در نتیجه این نوع ظروف حالت نچسب، ضدخش و ضدزنگ میگیرند. به همین دلیل باید مراقب باشید با چاقو، چنگال یا قاشق فلزی، به آنها آسیبی وارد نشود. زیرا خاصیت خود را از دست میدهند. همچنین برای شستن آنها از سیم ظرفشویی استفاده نکنید. با یک ابری نرم و آب گرم، چربی و سایر آلودگیها بهراحتی از روی آن زدوده میشود. همچنین این نوع ظروف را نباید در ماشین ظرفشویی بشویید.
- قالب کیک و دسر شیشهای
قالب کیک و دسر شیشهای یا همان پیرکس، برای پخت کیک و غذا در داخل فر مناسب هستند. این نوع ظروف را نباید در معرض حرارت مستقیم شعله گاز قرار دهید.
- قالب کیک و دسر تفلون
قالبهای آلومینیومی یا استیل هستند که یکلایه نچسب روی آنها کشیده شده است. این ویژگی باعث میشود کیک بهراحتی از آن جدا شود. رنگ تیره این قالبها باعث میشود گرما بهخوبی جذب آن شده و اطراف کیک زیاد خشک و قهوهای نشود.
- قالب کیک و دسر سیلیکونی
نوعی قالب کیک و دسر از جنس پلاستیک بسیار فشرده که قدرت تحمل دمای ۴۰- و ۵۸۰+ را دارند. از این قالبها بیشتر جهت تهیه دسر و انواع کیکهای یخچالی استفاده میشود.
نکات مهم برای خرید قالب کیک و دسر
در هنگام خرید قالب کیک و دسر چند نکته مهم را مدنظر قرار دهید:
- جنس بدنه
جنس بدنه قالبجای کیک و دسر از انواع مختلف همچون استیل، آلومینیوم، تفلون و شیشه ساخته میشود. انتخاب هرکدام از این قالبها بستگی به مقاومت و کیفیت آنها دارد. قالب کیک و دسر باید نچسب باشد تا در پایان کار، کیک یا دسر بهآسانی از آن جدا شود.
- طرح، شکل و اندازه قالب
انواع قالبهای کیک در طرح و اندازههای گوناگونی از نظر قطر و ارتفاع ساخته میشوند. برای هر نوع سلیقهای قالبهای متنوع و جذابی در بازار وجود دارد.
- دارابودن کمربند
در برخی انواع قالبهای کیک و دسر، کمربندی تعبیه شده است. این ابزار مانع از تکهتکهشدن کیک هنگام جداکردن از ظرف میشود.
- شستن راحت و آسان قالب
امروزه اغلب وسایل و ابزارهای آشپزخانه، با قابلیت شستن در ماشین ظرفشویی، طراحی و ساخته میشوند. حتماً هنگام خرید، از این امکان قالب کیک و دسر، مطمئن شوید. زیرا به میزان قابلتوجهی باعث صرفهجویی در وقت شما میشود.
- قیمت قالب کیک
تمامی عوامل و فاکتورهای بالا در قیمت نهایی یک قالب کیک و دسر مؤثر هستند. البته نگران نشوید؛ زیرا قالبهای گوناگون با قیمت مناسب و مطابق با انواع سلیقهها در بازار یافت میشود.