قیف خامهزن یکی از مهمترین و ضروریترین ابزارهای کیک و شیرینیپزی است. قیفها انواع مختلفی دارند که باتوجهبه نوع استفاده و مصرفتان، میتوانید مناسبترین را انتخاب کنید. درعینحال تنوع ماسورهها نیز بسیار بالاست. با تهیه انواع ماسوره و قراردادن آن روی سر قیف، میتوان شکلهای مختلف و گوناگونی روی کیک ایجاد کرد.
قیف خامهزن
در ادامه این مطلب شما را با انواع قیف خامه زنی و نکات مهم در خرید محصولی مناسب برای نوع کار و مصرفتان آشنا میکنیم.
انواع قیف خامهزن از نظر جنس
قیفهایی که جهت تزئین کیک، کاپ کیک و انواع شیرینی استفاده میشوند، در انواع مختلف زیر تولید و به فروش میرسند:
قیف خامهزن پلاستیکی
قیف خامهزن پلاستیکی یا نایلونی، یکبار مصرف و بسیار نازک بوده و از آن برای خامه و مواد سبک و نرم استفاده میشود. این نوع قیف برای حلوا یا خمیر بامیه مناسب نیستند. زیرا به دلیل حرارت، زود پاره میشوند.
قیف خامهزن پارچهای
معمولاً از قیف خامهزن پارچهای برای تزئین حلوا استفاده میشود. این نوع قیف، قابل شستشو بوده و میتوان بعد از هر بار استفاده، بدون نگرانی بابت خراب یا پاره شدن آن را شست. نکته مهم اینکه برای تزئین کیک و شیرینی با خامه، باید بلافاصله و خیلی سریع بعد از ریختن خامه داخل قیف، از آن استفاده کنید. زیرا قیف پارچهای حرارت دست را سریع به خامه منتقل کرده و خامه داخل قیف آب میشود.
نکته دوم اینکه قیف خامهزن پارچهای از جنس برزنت به دلیل ضخیم بودن، حرارت را دیرتر به خامه منتقل میکند. کارکردن با آن راحتتر بوده و کیفیت آن نیز از مدل پارچهای بهتر است.
قیف خامهزن استیل
این نوع خامه پاش، مشابه سرنگ است و در نوع پلاستیکی و استیل به فروش میرسد. خامه پاش استیل به دلیل عدم انتقال حرارت دست، برای افراد مبتدی گزینه مناسبی است. اما از طرفی به دلیل سختی کنترلکردن، کارکردن با آن چالشبرانگیز و مشکل است.
قیف خامهزن سیلیکونی
این نوع قیف خامهزن دارای جنس محکم با ساختار قوی است. به همین دلیل برای تهیه بامیه و پای سیب بسیار مناسب است.
قیف خامهزن دوجداره
این نوع قیف خامهزن دارای دو مخزن از جنس نایلون بسیار ضخیم و مناسب برای کار با خامه است.
نکات مهم در خرید قیف خامهزن
برای خرید قیف خامهزن، نکات و موارد زیر را در نظر داشته باشید تا خریدی هوشمندانه و مقرونبهصرفه داشته باشید:
جنس قیف خامهزن
بهترین قیف خامهزن، از جنس پلاستیکی است. زیرا پایداری خوبی داشته و کمترین اثر را روی خامه میگذارد. در مقابل قیف خامهزن فلزی، اثر منفی روی خامه میگذارد. مدل پارچهای معمولی، حرارت دست را سریعاً منتقل کرده و باعث آبشدن خامه میشود. درعینحال برخی مواقع، خامه از درزهای آن عبور میکند. تنها برتری و مزیت قیف خامهزن یکبارمصرف، عدم نیاز به شستوشوی آن است. اما در عوض حرارت دست را سریعاً به خامه منتقل میکند.
عدم چسبندگی قیف خامهزن
قیف خامهزن نباید خاصیت چسبناکی یا چسبندگی داشته باشد. به این معنی که خامه باید به شکل روان و راحت از آن خارج شود و هیچ مادهای در مخزن باقی نماند. معمولاً قیفهای خامهزن که از جنس نامرغوب هستند، مواد داخل آنها میچسبد و فرم خروج آنها نیز نامطلوب است.
طرح ماسوره
قیف خامهزن همان محفظهای است که خامه را درون خود نگه میدارد. اما بخشی که به طراحی خامه روی کیک کمک میکند، ماسوره است. ماسوره در بخش سری قیف قرار میگیرد. ماسورهها در مدل و انواع مختلفی تولید و عرضه میشوند. در هنگام خرید دقت کنید انواع ماسوره قابلیت اتصال به سر قیف را داشته باشند.
راحتی و سهولت کارکردن با قیف خامهزن
کارکردن با قیف خامهزن باید راحت و آسان باشد. برخی شرکتهای تولیدی، مهلت تست فیزیکی به مشتریان خود را میدهند. هنگام خرید بهراحتی و سهولت کارکردن قیف خامهزن نیز توجه داشته باشید.