چکش تخریب، از جمله مهمترین ابزارهایی است که برای فعالیت سنگین و تخریب سطوح غیرفلزی مانند بتن کاربرد دارد. امروزه سازههای ساختمانی و مصالح مورداستفاده در ساخت آنها، از مقاومت و پیچیدگیهای فراوانی برخوردار هستند. ازاینرو برای تخریب مصالح اینگونه ساختمانها، نیاز به ابزارهای تخصصی و پیشرفته داریم. از جمله این ابزارها چکش تخریب، دریل چکشی و دریل بتن کن هستند.
چکش تخریب
در مورد دریل چکشی و دریل بتن کن در مقالات جداگانهای خواهیم پرداخت. در این نوشتار قصد داریم شما را در خرید یک چکش تخریب مناسب راهنمایی کنیم.
انواع چکش تخریب
چکشهای تخریب متنوعی در بازار عرضه و به فروش میرسند. این چکشها بر اساس منبع تغذیه آنها تقسیمبندی و نامگذاری میشوند. اما انواع چکشهای تخریب:
- چکش برقی یا الکتریکی
- چکش بادی یا پنوماتیک
- چکش هیدرولیکی
- چکش بنزینی
تفاوت چکش تخریب با دریل چکشی و دریل بتن کن
چکش تخریب دارای قدرت تخریب بالاتری نسبت به دریل چکشی و دریل بتن کن است. از بتن کنها جهت انجام امور نصب و تأسیسات استفاده میشود. دریل بتن کن و دریل چکشی برای کارهای سبک مثل سوراخکردن کاشی و فلزکاری مورداستفاده قرار میگیرند. تفاوت این دو در قدرت فشار آنها روی سطوح مختلف است. درحالیکه چکش تخریب، برای کارهای سنگین و تخریبی مانند سوراخکردن سنگ و آسفالت کاربرد دارند.
۷ نکته مهم برای خرید چکش تخریب مناسب
برای خرید یک چکش تخریب باید به چند نکته مهم در مورد آن توجه داشته باشید:
- انتخاب نوع چکش تخریب
پرفروشترین و بهترین نوع چکش تخریب، مدل برقی آن است. زیرا هم قدرت زیادی دارد و هم کاربرد و قدرت کاربری آن بالاست. چکشهای تخریبی مدل برقی در هر محیطی قابلاستفاده هستند. اما چکش بادی به دلیل نیاز به کمپرسور، در همه محیطها کاربرد ندارد.
چکشهای تخریبی هیدرولیکی نیز قدرت بالایی دارند. این مدل چکش تخریب با روغن، کار میکنند و برای پروژههای تخریبی بزرگ، گزینه مناسبی هستند.
- مته یا نوع قلم چکش تخریب
مته بیت SDS پراستفادهترین نوع قلم در چکشهای تخریب است. این نوع مته نیازی به چفتشدن با چکش نداشته و بدون آنکه از روی دستگاه بلغزد، بهراحتی قابلاستفاده خواهد بود.
- وسعت پروژه و نیاز نوع کار
نوع چکش تخریب باید باتوجهبه نوع کار و سختی متریال مورداستفاده در پروژه، انتخاب و خریداری شود. هر چه سختی جنس و متریال کار بالاتر باشد، قدرت و توان چکش نیز باید بیشتر باشد. توان چکش تخریب بر اساس ژول اعلام میشود. منظور از ژول، قدرت دستگاه در هر بار ضربه است. نرخ هر ضربه در هر دستگاه بین ۱۰ تا ۳۰ ژول متغیر است.
- مجهز بودن چکش تخریب به چراغ سرویس
روی برخی چکشهای تخریب، چراغهای الایدی تعبیه شده است. این چراغها در واقع، چراغهای هشداردهنده برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی هستند. بهعنوانمثال در چکشهای تخریبی هیلتی، وقتی زغال موتور در حال تمامشدن است، چراغ آن روشن میشود. همچنین برای هشدار در زمانی که فشار زیادی به دستگاه وارد میشود، چراغ دیگری روشن میشود.
- مقدار لرزشهای چکش تخریب
چکش تخریب، یک دستگاه پرقدرت با مکانیسم لرزش و ضربات تخریب سنگین و بالاست. در دستگاههای جدید، این لرزش توسط سیستم AVR کاهشیافته است. در این نوع سیستم بیش از ۷۰ درصد قدرت لرزش، درون دستگاه باقی میماند و به بیرون و دستهای اپراتور منتقل نمیشود.
- وزن چکش تخریب
هر چه قدرت دستگاه بیشتر باشد، بالطبع وزن آن نیز بیشتر خواهد بود. این یک اصل کلی است. وزن دستگاه و سبکی و سنگینی آن، نه مزیت است و نه عیب چکش تخریب است. اگر از ابزار به شیوه درست و به جا استفاده شود یک مزیت عالی برای آن محسوب میشود.
- ابزارگیر چکش تخریب
برای انواع چکشهای تخریب، سه نوع ابزارگیر مختلف تولید و ساخته میشوند:
- ابزارگیر سه شیار
- ابزارگیر چهار شیار
- ابزارگیر شش شیار