چسب دوطرفه یکی از پرکاربردترین چسبها در جهان است. بهطورکلی به چسبی که دو طرف آن توسط ماده چسبنده پوشانده شده باشد، چسب دوطرفه میگویند. این نوع چسب در مقابل فشار و رطوبت مقاومت بالایی دارد.
چسب دوطرفه
در ادامه مطلب بیشتر در مورد چسب دوطرفه و نکات مهم در خرید این محصول آشنا شوید.
انواع چسب دوطرفه
چسب دوطرفه بر اساس ضخامت، نوع کاربرد، اندازه، استفاده در صنایع مختلف، قدرت چسبندگی، مقاومت در برابر دما و غیره به انواع مختلف زیر تقسیم میشود:
- چسب دوطرفه شیشهای
چسب دوطرفه شیشهای بسیار نازک است و در ضخامت میکرونی تولید میشود. این نوع چسب، در گروه چسب دوطرفه شفاف قرار دارد. از چسب دوطرفه شیشهای، بیشتر جهت تعمیر صفحهنمایش موبایل و صفحهنمایش لمسی LCD استفاده میشود. به همین دلیل به آن چسب موبایلی نیز میگویند.
علاوهبرآن روی سطوح مختلف شیشهای، پلاستیکی، چوبی، فوم و غیره نیز مورداستفاده قرار میگیرد. چسب دوطرفه شیشهای در صنعت مبلمان، تجهیزات الکترونیکی، کارتهای سهبعدی و غیره نیز کاربرد فراوان دارد.
- چسب دوطرفه فومی
از جنس فوم پلیاتیلن، EVA یا PE ساخته میشود. این نوع چسب اغلب برای چسباندن دستمالکاغذی روی داشبورد، محل کار، مصارف خانگی و جذب ارتعاشات و دفع شوک و لرزش استفاده میشود.
- چسب دوطرفه ژلهای
برای چسباندن اشیا نیمهسنگین، نصب زه خودرو، نصب جاصابونی در حمام یا دستشویی و غیره از چسب دوطرفه ژلهای استفاده میشود. این نوع چسب کاملاً ضد آب است و ماندگاری بالایی دارد. همچنین محافظ محیطزیست نیز محسوب میشود.
- چسب دوطرفه سلولزی
یکی از پرکاربردترین و پرمصرفترین انواع چسب دوطرفه است. لایه میانی این نوع چسب، از جنس سلولز و مشابه دستمالکاغذی بسیار نازک است. به همین دلیل به آن چسب پوستپیازی نیز میگویند.
چسب دوطرفه سلولزی در صنایعدستی و کاردستی، نصب لیبل روی بستهبندی، صنعت چاپ و غیره کاربرد زیادی دارد.
- چسب دوطرفه اکریلیکی
لایه میانی این نوع چسب، از جنس اکریلیک خالص ساخته میشود. ازاینرو قدرت چسبندگی فوقالعاده بالایی دارد و در صنایع خودروسازی، لوازمخانگی و غیره کاربرد زیادی دارد. به همین دلیل به آن چسب دوطرفه خودرویی یا چسب دوطرفه صنعتی نیز میگویند.
- چسب دوطرفه PVC
از این نوع چسب در نصب پارکت، نصب موکت، نصب علائم و پنلهای بزرگ، نصب کفپوش هواپیما و غیره استفاده میشود.
نکات مهم و طلایی برای خرید چسب دوطرفه
در هنگام انتخاب و خرید چسب دوطرفه، نکات و موارد زیر را مدنظر قرار دهید:
- ضخامت و عرض چسب دوطرفه
چسب دوطرفه در دو نوع ضخیم و نازک تولید میشود. چسب دوطرفه ضخیم برای چسباندن سطوح غیریکنواخت یا بافتدار کاربرد دارد. چسب دوطرفه فوم دار از همین نوع است. چسب دوطرفه نازک به میزان قابلتوجهی دارای ضخامت کم هستند. چسب دوطرفه سلولزی، پوستپیازی، شیشهای و غیره از این نوع چسبها هستند.
متناسب با پروژه شما چسب دوطرفه در عرضهای چند میل تا ۵٫۱ متری در بازار به فروش میرسد.
- جنس سطوح مورد اتصال
نوارچسب دوطرفه را طبق نوع و سطح مورداستفاده، باید تهیه کنید. انرژی سطحی، در واقع نیروی جاذبه یا دافعهای است که دو جسم به یکدیگر وارد میکنند. روی سطوح صافی مانند شیشه، آلومینیوم، PVC و غیره از چسب دوطرفه نازک با ضخامت ۱ میلیمتر و برای سطوح خشن مانند چوب، سیمان، گچ، آجر و غیره، چسب دوطرفه ضخیم از ۱ میلیمتر تا چند میلیمتر کارایی بهتری دارند.
- مکان مورداستفاده از چسب دوطرفه
برخی از انواع چسب دوطرفه برای اجسام بیرونی طراحی نشدهاند. هر چه دمای هوا سردتر باشد، پیوند اولیه چسب ضعیفتر خواهد بود. همچنین حرارت زیاد، میزان چسبندگی چسب را کاهش میدهد.
- وزن اجسام
چسب دوطرفه ضخیم، تحمل وزن بیشتر دارند. برخی از چسبهای دوطرفه پیوند قوی محکم بین دو قطعه ایجاد میکنند. مانند چسب دوطرفه مخصوص اتصال زه خودرویی.
- طول عمر چسب دوطرفه
چسب دوطرفه در دو مدل جداشدنی و دائمی تولید میشوند. از چسب دوطرفه دائمی در صنایع خودروسازی و لوازمخانگی و غیره و از چسب دوطرفه موقت برای زمانی که نمیخواهیم دیوار آسیب ببیند، استفاده میکنیم.