دستگاه بخور یا رطوبت ساز دستگاهی است که با تولید بخار آب فضای خشک اتاق را روطبت میبخشد. در مواقعی از سال که از بخاری یا کلر استفاده میشود هوای داخل خانه خشک میشود که همین موضوع به افرادی که دارای سینوزیت، آسم یا مشکلات دیگر تنفسی هستند آسیب میزند.
معرفی و راهنمایی در خرید دستگاه بخور وکاربردهای آن
در حالی که میانگین رطوبت یک اتاق در ماههای خشک سال باید ۳۰ تا ۴۰ درصد باشد این دستگاه این امکان را فراهم میکند تا با ایجاد رطوبت مانع از بروز یا تشدید مشکلات تنفسی شود.
مزایای استفاده از دستگاه بخور یا رطوبت ساز
استفاده از دستگاه رطوبت ساز مزایای زیادی به همراه دارد که مشکلات و ناراحتیهای شما را تا حدودی برطرف میکند.
- کم شدن علایم آلرژی
- برطرف شدن سوزش گلو
- کاهش خارش چشم و بینی
- از بین رفتن خشکی پوست
- درمان سردردها و میگرن
- برطرف شدن خونریزی بینی در اثر خشکی هوا
- باز شدن مجاری تنفسی
- درمان سرماخوردگی
برای اتومبیلهای شخصی نیز دستگاه بخارساز تولید شده است که بوسیله آن امکان ایجاد رطوبت و بوی مطبوع وجود دارد.
مزایای دستگاه رطوبت ساز خانگی
مقابله و پیشگیری از آنفلوانزا:
برای اینکه به آنفولانزا کمتر دچار شوید بهتر است رطوبت محیط در حدود ۴۰ درصد باشد چون ویروس این بیماری در این رطوبت زنده نمیماند و از تعداد آن کاهش مییابد. به همین دلیل با استفاده از دستگاه رطوبت ساز میتوان این رطوبت را ایجاد کرد.
پیشگیری از سرفه های خشک:
برای افرادی که بخاطر رطوبت دچار سرفههای خشک و آلرژی میشوند بهتر است از دستگاه بخور استفاده کنند تا رطوبت محیط افزایش پیدا کند و با تبدیل سرفههای خشک به سرفههای خلط دار فرد وضعیت بهتری پیدا میکند.
درمان خروپف شدید:
خیلی از افراد در خواب دچار خروپف و تنگی نفس میشوند بوسیله دستگاه بخور و ایجاد رطوبت در اتاق امکان کاهش این خروپف وجود دارد.
ایجاد پوستی شفاف و جوان:
خشکی هوا باعث عوارض پوستی فراوانی از جمله خشکی پوست، ترک عمیق لب، پوسته و خارش پوست سر میشود. با استفاده از دستگاه بخور و ایجاد رطوبت در محیط خانه پوست شما شفافتر و شادابتر میشود و موهای خوش حالتتری پیدا میکنید و عوارض پوستی کمتری برای شما ایجاد میشود.
کاهش میزان حساسیت، سینوزیت و آسم
افراد با بیماری تنفسی نباید در هوای خشک تنفس کنند و هوای مرطوب احتیاج دارند تا بیماری تشدید نشود به همین علت میتوان از رطوبت ساز خانگی برای جلوگیری از بروز مجدد سینوزیت، آسم و… استفاده کرد.
انواع دستگاه بخور و رطوبت ساز خانگی
دستگاههای مختلفی برای تولید بخار و رطوبت تولید شده که هر کدام از نظر ابعاد و کاربرد در محیطهای مختلف استفاده میشود. دستگاههای کوچک و بزرگ و یا حتی رومیزی با قیمتهای مختلف توسط شرکتها تولید میشوند. از محبوبترین و معروفترین این دستگاهها برندهایی هستند که در زیر نام برده شدهاست:
- بیورر (Beurer)
- فلر (Feller)
- های تک (HI tech)
- متیو یا متئو (Matheo)
- آلپکس (Alpex)
- زیکلاس مد (Zyklumsmed)
- امسیگ (Emsig)
- ویونت (Vivent)
- مکسی (Maxy)
- اکسیر (Exir)،
- ویکس (VIKS)