ویلچر دستی و برقی دو نوع وسیله نقلیه برای جابهجایی و حرکت بیماران و معلولان جسمی و حرکتی است. این ابزار حرکتی به فرد کمک میکند تا ضمن حفظ سلامت وی، کارهای روزمره خود را بدون نیاز به دیگران انجام دهد.
ویلچر دستی و برقی
در ادامه مطلب به نکات و موارد مهم در تهیه و خرید ویلچر دستی و برقی اشاره میکنیم.
۹ نکته مهم در خرید ویلچر دستی و برقی
در هنگام تهیه و خرید ویلچر دستی و برقی نکات زیر را مدنظر داشته باشید:
- راحتی ویلچر دستی و برقی
صندلی ویلچر مهمترین نکتهای است که باید هنگام خرید به آن توجه کنید. بهویژه اگر فرد هر روز از ویلچر استفاده میکند. صندلی ویلچر باید نرم و راحت باشد و قابلیت تمیزشدن سریع و آسان داشته باشد.
اغلب صندلیهای ویلچر دستی و برقی از جنس نایلون یا وینیل ساخته میشود. هر دو متریال نرم، محکم و بادوام هستند و بهراحتی تمیز میشوند. در صندلی برخی ویلچرها از بالشتک نرم برای حمایت از پشت فرد تعبیه شده است. برخی از این بالشتکها، ژلهای مانند بوده که در زمان استفاده طولانیمدت از ویلچر، فشار وارده به فرد استفادهکننده را کاهش میدهد.
- تناسب ارتفاع ویلچر با قد فرد
به طور متوسط طول صندلی ویلچر بین ۵۰ تا ۵۳ سانتیمتر است. این میزان ارتفاع صندلی برای افرادی با قد ۱۵۲ سانتیمتر مناسب است. چنانچه ارتفاع صندلی ویلچر خیلی بلند باشد، استفاده از آن برای شما دشوار خواهد بود.
- وزن ویلچر دستی و برقی
در هنگام تهیه و خرید ویلچر دستی و برقی، به وزن محصول نیز دقت کنید. بهویژه اگر قرار است به سفر بروید یا به طور مداوم ویلچر را این طرف و آن طرف ببرید. ویلچرهای ساده و ویلچر کودکان در مقایسه با ویلچر استاندارد، وزن کمتری دارند. همچنین ویلچر دستی استاندارد نسبت به ویلچر برقی سبکترند.
- دستههای صندلی ویلچر دستی و برقی
دستههای صندلی ویلچر برای حمایت از بازو و دستهای کاربر طراحی شدهاند. برخی مدل دستههای ویلچر بهراحتی از آن جدا شده یا به سمت بالا جابهجا میشوند. این قابلیت بهراحتی فرد در حمل و جابهجایی ویلچر کمک شایانی میکند. برخی از مدلهای دستههای ویلچر طوری طراحی میشوند که اگر فرد بخواهد با ویلچر پشت میز بنشیند، به میز گیر نکند.
- زیرپایی ویلچر دستی و برقی
زیرپایی، تکیهگاه پا یا رکاب پا در ویلچر دستی و برقی، راحتی زیادی برای فرد استفادهکننده ایجاد میکند. تکیهگاه پا در انواع و مدلهای مختلف تولید میشود. نکته مهمی که باید هنگام خرید مدنظر قرار دهید، این است که میخواهید زیرپایی ثابت یا قابلتنظیم باشد؟ این ویژگی بر قابلیت حمل راحت دستگاه تأثیر فراوانی دارد.
- چرخهای ویلچر دستی و برقی
چرخهای ویلچر از نوع لاستیکی یا نیمه – پنوماتیکی هستند و در سطوح مختلف، چرخش آنها تغییر میکند. برخی از انواع چرخهای ویلچر نیازی به مراقبت و نگهداری ندارند. درحالیکه برخی مدلها بهمرورزمان فرسوده شده و باید تعویض شوند.
لاستیک چرخهای پنوماتیکی ضربه یا شوک را جذب میکنند. اما ممکن است بهراحتی سوراخ شوند. اما چرخهای لاستیکی بهراحتی پنچر نمیشوند. در عوض راندن ویلچر با آنها دشوارتر است. چرخهای جلو ویلچر دستی و برقی قابلیت چرخش ۳۶۰ درجه دارند.
- ترمز ویلچر دستی و برقی
ترمز ویلچرهای دستی نزدیکی چرخ عقب قرار گرفتهاند. ترمزها موجب میشوند وقتی ویلچر را در جایی نگه داشتهاید، ویلچر از جای خود حرکت نکند. ترمز ویلچرهایی که توسط دیگران رانده میشوند، در نزدیکی دسته قرار میگیرند تا کنترل ویلچر توسط فرد در سطوح شیبدار راحتتر انجام شود. تنها عیب این نوع ترمزها این است که فرد ویلچرنشین نمیتواند از آن استفاده کند.
- دارابودن جایگاه حمل عصا
در برخی مدلهای ویلچر دستی و برقی، جایی برای قراردادن عصا تعبیه شده است. اما اگر مدلی تهیه کردید که این قابلیت را ندارد، میتوانید جایگاه عصا را به طور جداگانه خریداری و روی ویلچر نصب کنید.
- کیف کولهپشتی ویلچر دستی و برقی
چنانچه قصد دارید از ویلچر در هنگام خرید استفاده کنید یا ملزوماتی دارید که باید به طور مرتب همراهتان باشد، مدلی تهیه کنید که کیف کولهپشتی داشته باشد.