امروزه با توجه به استفاده زیاد از وسایل و ابزار دیجیتال همیشه مشکل اتمام شارژ باتری این وسیلهها وجود دارد. در هر زمان و مکانی دسترسی به پریز یا منبع برق هم امکانپذیر نیست بنابراین با پیشرفت تکنولوژی نوعی باتری قابل حمل طراحی و تولید شد که استفاده از آن براحتی و با یک درگاه USB انجام میشود.
معرفی و راهنمایی در خرید پاور بانک
پاوربانکها در ابعاد و اندازههای مختلف و اشکال گوناگون تولید میشوند و هر کدام ظرفیت شارژدهی متفاوتی نسبت به دیگری دارند اما همه با استفاده از پورت USB و کابل متصل به آن، عمل شارژ کردن وسایل الکترونیکی را انجام میدهند.
پاوربانکها به یکی از لوازم بسیار ضروری در دنیای امروز تبدیل شدهاند چون تقریبا تمامی دستگاه های دیجیتال موجود در زندگی ما عمدتا از باتریهای قابل شارژ استفاده میکنند و همیشه نیاز به شارژ شدن دارند.
فاکتورهای مهم در خرید پاور بانک
قبلا هم گفتیم که پاوربانکها از نظر ابعاد متنوع هستند. در ظرفیت شارژدهی هم برخی از ظرفیت کم و برخی از ظرفیت بالایی برخوردارند.
بهتر است در هنگام خرید به این به این فاکتورها و میزان استفاده خودتان از یک پاوربانک توجه کنید. در زیر به چند فاکتور دیگر هم اشاره شدهاست:
ظرفیت یا گنجایش:
مهمترین فاکتور در خرید یک پاوربانک ظرفیت باتری آن است. پاوربانکها تعدادی باتری قابل شارژ با ظرفیتهای متفاوت دارند که برای ساعتها برق را جهت شارژ کردن در خود نگهداری میکنند.
به طور میانگین ظرفیت و گنجایش باتریهای درون یک پاور بانک از ۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰۰ میلی آمپر ادامه دارد.
هرچه ظرفیت باتری درون پاوربانک بیشتر باشد دستگاه دیجیتال شما در زمان بیشتری میتواند از آن استفاده کند.
پاوربانکهای با ظرفیت کم و حدود ۵۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ برای گوشی و برای روشن نگه داشتن و شارژ کردن لپ تاپ به پاوربانکهای با ظرفیت ۲۰۰۰۰ نیاز است و میتوانید تا ۴ بار آن را شارژ کنید.
پاوربانکهای با ظرفیت بالا برای استفاده و شارژ چند دستگاه دیجیتال به طور همزمان مناسب است.
نوع و تعداد درگاه های ورودی و خروجی :
دو درگاه ورودی و خروجی در پاوربانکها وجود دارد که درگاه ورودی برای شارژ باتری موجود در پاوربانک و درگاه خروجی برای شارژ دستگاههای دیگر توسط پاوربانک استفاده میشود.
در کمترین حالت در یک پاور بانک دو درگاه به ترتیب با پورتهای micro USB و USB 3 موجود است.
در مدلهای دیگر پاور بانک، ممکن است تنها یک درگاه ورودی یا در برخی مدلها نیز ۲،۳ و یا حتی ۴ درگاه خروجی هستند تا همزمان چند دستگاه را شارژ کرد.
البته هرچه تعداد درگاههای خروجی بیشتر باشد ولتاژ خروجی دستگاه پاوربانک نیز بالاتر است تا شارژ مناسبی را منتقل کند.
ابعاد و وزن :
ابعاد و اندازه پاوربانکها متفاوت است و هر چه ابعاد آن کوچکتر باشد وزن آن هم کمتر است و قابلیت حمل و جابجایی آن آسانتر است.
البته ابعاد بزرگتر باعث میشود تا به راحتی در یک دست قرار نگیرد و برای جابجایی آن باید در کیف نگهداری شود.
بیشتر پاوربانکهای سبک وزن ظرفیت شارژدهی پایینتری نسبت به دیگر پاوربانکها دارند و معمولاً بین ۲۰۰۰ تا ۵۰۰۰ میلی آمپر هستند. برای شارژ گوشی قابل استفاده است و به راحتی در یک دست یا جیب شلوار جای میگیرد.
میزان استفاده از پاور بانک
در زمان خرید یک پاور بانک به میزان استفاده و مدت زمان استفاده از آن توجه کنید. اگر جزو کسانی هستید که در طول روز چندین ساعت از وسایل دیجیتال استفاده میکنید یا همیشه در سفر هستید بهتر است پاورهای با ظرفیت بالا خریداری نمایید. در غیر اینصورت پاورهای ظرفیت پایین برای افراد کم مصرف مناسب است.
قیمت، کیفیت ساخت و ایمنی
هرچه که یک پاور از کیفیت بالاتری برخوردار باشد طبیعتا از قیمت و ایمنی بالاتری نیز برخوردار است.
برندهای مختلفی از پاوربانک وجود دارد که برخی معروف و برخی گمنام هستند پس در هنگام خرید یک پاوربانک با یک ظرفیت مشخص، قیمتهای مختلفی در بازار وجود دارد.
اما توجه داشته باشید که بین پاور با قیمت گرانتر و ارزانتر تفوت های عمدهای است.
زمانی که دستگاه خود را به پاوربانک متصل میکنید و در حال شارژ است اگر مقدار ولتاژ و آمپر آن با باتری دستگاه شما همخوانی نداشته باشد در مدت طولانی باعث خرابی دستگاه میشود.
مدارهای کوچکی نیز در پاوربانک وجود دارند که عمل شارژدهی و شارژگیری را مدیریت میکنند. اگر ظرفیت پاوربانک بالا باشد و از قیمت پایینی برخوردار باشد مشکلاتی مثل اتصال کوتاه یا افزایش ولتاژ در مدار رخ میدهد و به باتری و دستگاه آسیب میزند.
این مدارها در پاورهای با کیفیت مدارهای مطمئنی هستند و دارای سیستم شارژ ایمن هستند.
پس برای استفاده طولانی بهتر است به سراغ برندهای باکیفیت بروید.
شدت جریان خروجی :
شدت جریان خروجی که میزان آمپر خروجی یک پاوربانک است و در واحد آمپر اندازهگیری می شود هرچه بیشتر باشد یک دستگاه را سریعتر شارژ میکند. اما شدت آن باید متناسب با دستگاه باشد تا آسیبی به دستگاه نرسد.
آمپر استفاده شده در پاور بانکها به طور معمول بین یک تا ۳.۵ آمپر است.
برای شارژ کردن یک گوشی تلفن همراه پاوربانکهایی با شدت جریان بین یک تا ۱.۵آمپر و برای شارژ باتری تبلتها یک پاور بانک با شدت جریان ۲ آمپر مناسب است.
برخی از پاوربانکها نیز دارای تکنولوژی شارژ سریع و سیستم هوشمند Power IQهستند که یک دستگاه را با سرعت بسیار بالا شارژ میکنند.
متناسب با حجم ولتاژ مورد نیاز دستگاه شما، حجم ولتاژ خروجی خود را بالا یا پایین میبرند در نتیجه باعث سریعتر شارژ شدن دستگاه شما میشوند.
همچنین برخی از عابر بانکها برای کاهش اتلاف حجم ولتاژ در کابل دارای تکنولوژیVoltage Boost هستند که سرعت شارژدهی را در حالت ثابت نگه میدارد و بالا میبرد.
نوع باتری پاوربانک :
باتریهای استفاده شده در دستگاههای دیجیتال از دو نوع باتری لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری هستند که نوع یونی معمولاً وزن بیشتری نسبت به باتریهای لیتیوم پلیمری داشته و حداکثر تا دمای ۶۰ درجه سانتیگراد را تحمل میکنند.
اما نوع پلیمری وزن کمتری نسبت به باتریهای لیتیوم یونی دارند و مقدار حرارت تولید شده آن بیشتر است. عمر بیشتر و دوام بالاتری نیز از ویژگیهای دیگر باتری پلیمری است. اما چون انرژی خروجی کمتری نسبت به باتریهای لیتیوم یونی دارند طول عمر آنها بیشتر میشود.
اما اگر دستگاه شما دارای باتری لیتیوم یونی است، بهتر است برای بالا بردن عمر باتری و سالم نگه داشتن آن به طور مرتب و در محدوده ۲۰ تا ۸۰ درصد آن را شارژ کنید.
توجه داشته باشید که هر چند وقت یکبار از پاوربانک استفاده کنید زیرا استفاده نکردن از این دستگاهها برای مدت طولانی به باتری آنها آسیب رسانده و قدرت و ظرفیت آنها را کاهش دهد.
پاوربانک های دوست دار محیط زیست
برای حفظ محیط زیست و استفاده نکردن از سوختهای فسیلی در سالهای اخیر، پاور بانکهایی با پنلهای خورشیدی جهت شارژ شدن باتری خود طراحی و تولید شدهاست تا از نور خورشید به جای برق استفاده کند. فقط کافیست آنها را در زیر نور خورشید قرار دهید. ابعاد و وزن این نوع پاوربانک ها کم است و فضای زیادی را اشغال نمیکند.