یکی از انواع جاروهای برقی که به وسیله باتری کار میکند و کار نظافت را به سرعت انجام میدهد جاروهای شارژی است.
در این مدل جاروها به دلیل وزن کم و ابعاد کوچکتر نسبت به جاروهای اصلی و برقی، استفاده از آنها راحتتر است و در مکانهای مختلف خانه کاربرد دارد.
معرفی و راهنمایی در خرید جارو شارژی
این جاروها با یک بار شارژ کردن تا چندین بار قابل استفاده هستند و چون سیم و کابلی ندارد در حرکت دستگاه مزاحمتی ایجاد نمیکند و دسترسی شما به مکانهای مختلف را محدود نمیکند.
تنوع در جاروهای شارژی موجود در بازار زیاد است و هر کدام با قدرت و توانایی متفاوت توسط شرکتها و برندهای مختلف تولید میشوند.
پس تنها ظاهر یک دستگاه ملاکی برای انتخاب آن نیست بلکه کیفیت و توجه به موارد دیگر ضروری است.
شارژ شدن و جابجایی آسان، سبک وزن بودن و توان مکش بالای زبالهها و… از مواردی است که موجب شده است که این مدل جاروها به جارویی پرطرفدار در بین افراد تبدیل شود .
قدرت مکش و جذب ذرات توسط جاروبرقی بیشتر از جاروهای شارژی است اما فاکتورهای مهم ذکر شده و بیسیم بودن و راحتی در جابجایی برای بسیاری از افراد مهم تر از قدرت مکش میباشد.
جاروهای شارژی از نظر ظاهر با یکدیگر متفاوت هستند دسته برخی جاروها زاویهدار و مثلثی بوده و به راحتی درزهای اتاق را تمیز میکند.
با توجه به ابعاد متفاوت جاروهای شارژی گنجایش مخزن زباله آنها هم متفاوت است و اندازه دهانه ورودی و مکش دستگاه در بین جاروهای مختلف متفاوت بوده و برخی دارای دهانه بزرگتری هستند. برخی مدلها نیز دارای سری اضافه است که میتوان آن را بر روی دهانه اصلی قرار داد تا دسترسی راحت تری به مکانهای مختلف ایجاد شود.
انواع جارو شارژی
جاروهای شارژی به سه نوع دستی، پارویی و هوشمند تقسیم میشوند. البته در برخی مدلهای تولید شده نوع دستی و جاروی با یکدیگر ترکیب شده است.
جارو شارژی پارویی:
مدل پارویی جاروهای شارژی همانند جاروهای معمولی به صورت ایستاده قرار میگیرد و دارای دستی بلندی است که به افراد اجازه میدهد تا بدون نیاز به خم شدن کار نظافت را انجام دهد.
ابعاد این جاروها نسبت به جاروهای شارژی دستی بزرگتر و بیشتر مناسب کف، فرش و موکتها هستند.
به دلیل ابعاد بزرگتر برای نظافت سطوح باریک، گوشه دیوارها و قسمتهایی که دسترسی به آنها سخت است، قابل استفاده نیستند.
جارو شارژی دستی:
جاروهای شارژی دستی وزن و ابعاد کمتری دارند و به آسانی قابل استفاده هستند. بیشتر در آشپزخانهها استفاده میشوند و به صرفهتر از جاروی شارژی پارویی است.
جاروی شارژی هوشمند:
مدل دیگری از جارو شارژی وجود دارد که هوشمند هستند و به راحتی اشیا ریز را در مکانهای مختلف پیدا و جمعآوری میکند. با دهانه متحرک خود و حرکت در خط مستقیم و جهتهای چپ و راست زبالهها را پیدا میکند و به طور خودکار به سمت آن میرود. با چراغ قرمز تعبیه شده از وجود آشغال خبر میدهد.
چراغ سبز هم در مواردی که زبالهای وجود نداشته باشد روشن میشود. البته از نظر قیمت این مدل گرانتر است.
جارو شارژی تک کاره یا چند کاره:
جاروهای شارژی به دو صورت جارو شارژی آبی و جارو شارژی خاکی هستند که نوع آبی توانایی مکش آب و مایعات را در مخزن بدون وجود هیچ مشکلی برای موتور دستگاه دارند.
جاروهای شارژی آبی در واقع توانایی مکش آب و مایعات را در مخزن خود داشته و میتوانند به راحتی این کار را انجام دهند و مشکلی برای موتور دستگاه ایجاد نمیشود.
و چون توان جمع کردن گرد و خاک را نیز دارند به همین دلیل به آنها جاروهای شارژی چند کاره میگویند.
اما جاروهای شارژی خاکی تنها جهت جمع کردن گرد و خاک و زبالههای خشک طراحی شدهاند و نمی توان با استفاده از آنها مایعات را جمع کرد. به همین دلیل به این دستگاهها جاروهای شارژی تک کاره گفته میشود.
پس بهتر است جاروهای شارژی چندکاربره را خریداری کنید چون کاربردیتر هستند با خیال راحت قابل استفاده در هر شرایطی هستند.
فاکتورهای مهم در هنگام خرید جارو شارژی
توان، قدرت و گنجایش باتری:
چون جاروهای شارژی با باتری کار میکنند برای استفاده از آنها حتماً باید باتری را شارژ کرد. در هنگام خرید هم باید به توان و قدرت باتری و عمر مفید آن دقت کنید.
چون با گذشت زمان و استفاده مداوم از این دستگاهها، عمر باتری و ظرفیت گنجایش آن و همچنین قدرت شارژدهی آن نیز کم میشود. قدرت مکش بالایی ندارند و به دلیل گنجایش کم باتری و توان پایین آن، موتور دستگاه ضعیف عمل میکند و مکش قوی ایجاد نمیکند.
در نتیجه بهتر است باتری با گنجایش بالا و قدرت زیاد خریداری کنید.
یک محصول خوب گرانتر است ولی بازدهی طولانی دارد. در اغلب مدلهای جارو شارژی موجود در بازار، از باتریهای ۱۲ ولتی لیتیومی استفاده میشود که وزن پایین و ماندگاری بالایی دارند.
توان این باتریها بالا بوده و خروجی و شارژدهی بیشتری نسبت به مدلهای ارزانتر دارد.
برخی از دستگاهها با قابلیت شارژ سریع ظرف مدت ۱۰ یا ۱۵ دقیقه، درصد بالایی از باتری را شارژ میکنند.
مدلهایی از جارو شارژی که باتری بزرگتری دارند زمانشارژ بیشتری در حدود یک ساعت نیاز دارند تا پر شوند و به مدت ۸ ساعت و به طور مداوم میتوانند کار را نظافت انجام دهند.
برخی از مدلها دارای برس و برخی دارای شارژر فندکی قابل استفاده در خودرو هستند.
کیفیت ساخت بدنه:
بدنه جاروهای شارژی معمولا از جنس پلاستیک است که باعث سبک بودن این جاروها میشود اما در صورت برخورد شدید با اشیا ممکن است بشکند یا آسیب ببیند.
مخزن برخی مدلها که پلاستیکی است قابل جدا شدن میباشند تا قابل تمیز کردن و شستشو باشند.
فیلتر با قابلیت شستشو:
در جاروهای شارژی از فیلتر داخلی برای جلوگیری از ورود گرد و خاک به داخل موتور استفاده میشود. بعد از پر شدن این فیلترها از گرد و خاک باید آنها را جدا کرد و با استفاده از هوا گرد و خاک آن را خارج کرده و با آب بشویید.
قابلیت تنظیم قدرت:
قابلیت تنظیم قدرت در برخی از مدلهای شارژی به کاربر این امکان را میدهد تا بتواند قدرت مکش دستگاه را کم یا زیاد کند که باعث صرفهجویی در مصرف انرژی نیز میشود.
جهت جلوگیری از فشار به موتور دستگاه بهتر است از قدرت مکش مناسب و متوسط استفاده شود.
هزینه خرید:
قیمت جاروهای شارژی با توجه به ابعاد، شکل بدنه، قدرت و ظرفیت باتری متفاوت است. نوع برند و کشور سازنده هم سهم زیادی در تعیین قیمت نهایی دستگاه دارد و هر چه کیفیت و اعتبار برند بیشتر باشد قیمت هم بالاتر میرود.
ضمانت پس از فروش:
ضمانت پس از فروش درواقع تضمینی است تا درصورت خرابی جارو شارژی با هزینه کمتر و سریعتر آن را تعمیر کنید. و مشکلی برای تعمیرات دستگاه به وجود نمیآورد و با اطمینان آن بدست تعمیرکار میسپارید.