انبر سالاد یکی از ابزارهای کاربردی و ضروری آشپزخانه است. از این وسیله برای سرو سالاد و در برخی اوقات سرو مرغ نیز استفاده میشود. انبر سالاد بهمنظور جلوگیری از ریختن مواد غذایی روی سفره و حمل و انتقال آسان سالاد به ظرف غذا کاربرد دارد. بهخصوص برای مهمانیها، برای اینکه یک پذیرایی بینقص داشته باشید، استفاده از انبر سالاد کمک زیادی به شما میکند.
انبر سالاد
شاید در نگاه اول انبر سالاد، وسیله کوچکی به نظر بیاید و اهمیت چندانی در خرید و توجه آن احساس نشود. ولی اگر توجه کنید شما نمیتوانید سالاد را با ابزارهای دیگری همچون کفگیر، ملاقه، قاشق و یا چنگال به ظرف غذای خود منتقل کنید. پس باید برای خرید یک انبر سالاد مناسب برای مهمانیها و حتی استفاده روزانه خود، اقدام کنید.
انواع انبر سالاد
انبر سالاد در انواع و مدلهای مختلفی تولید و عرضه میشود. انواع انبر سالاد در جنس و مدلهای زیر در بازار یافت میشوند:
- انبر سالاد فلزی
یکی از بهترین متریالهای مورداستفاده در ساخت و تولید انبرهای سالاد فلز است. استیل، فلز استفاده شده در ساخت اینگونه انبرهای سالاد است. معمولاً انبر سالاد همراه با دیگر ظروف شسته میشود؛ بنابراین باید از نوع استیل ضدزنگ باشد تا در مقابل شستوشوی زیاد مقاومت داشته باشد.
- انبر سالاد پلاستیکی
این نوع انبرهای سالاد به دلیل ویژگی خاص پلاستیک، در رنگهای مختلفی تولید و عرضه میشوند. انبر سالاد پلاستیکی را میتوان با ظرفهای مختلف، ست کرد. این نوع چنگالهای سالاد سبکوزن هستند.
- انبر سالاد چوبی
چوب از متریالهای پرطرفدار در دکوراسیون سنتی و مدرن محسوب میشود. چنگال سالاد از نوع چوبی یکی از محبوبترین ابزارهای آشپزخانه در بین خانمهاست. این نوع جنس انبر سالاد، درعینحال که از کیفیت بالایی برخوردار است، بهداشت و تمیزی آن نیز بهراحتی رعایت میشود. چوب مورداستفاده در این نوع انبر سالاد، بامبو است.
انبرهای سالاد چوبی، بدنه محکم و مقاومی دارند و از آنها اغلب برای برداشتن مواد غذایی گرم و سرخکردنی هم استفاده میشود.
- انبر سالاد فانتزی
انبرهای سالاد در اشکال و طرحهای گوناگونی تولید میشوند. هرچند برخی مدلها، برای پذیرایی از مهمان مناسب نیستند و فقط برای استفاده روزانه اعضای خانواده کاربرد دارند. انبر سالاد فانتزی از جنس پلاستیک و سیلیکونی ساخته میشود.
۴ نکته مهم برای خرید انبر سالاد
هنگام خرید و تهیه انبر سالاد برای آشپزخانه و پذیرایی، ۴ نکته مهم را باید مدنظر قرار دهید:
- جنس و متریال بدنه انبر سالاد
در ساخت و تولید انبرهای سالاد از مواد چوبی، پلاستیکی و استیل استفاده میشود. دقت کنید چنگال سالاد فلزی از نوع ضدزنگ باشد و چنگال سالاد چوبی از چوب مرغوب و باکیفیت ساخته شده باشد.
- نوع دسته انبر سالاد
دسته انبرهای سالاد در انتها شبیه V یا U انگلیسی است. جهت انتقال و برداشتن مواد غذایی کافی است تا کمی به انتهای دودسته فشار وارد کنید تا نوک دودسته به هم نزدیک شوند. هنگام خریدهای حضوری، دستههای انبر را امتحان کنید. شما باید بتوانید با فشار کم به دستههای انبر سالاد، بازوهای آن را به هم نزدیک کنید تا فشار زیادی به مچ دست شما وارد نشود. اگر کارکردن با این نوع انبرهای سالاد برای شما دشوار است، مدلهای مشابه دسته قیچی خریداری کنید. در ساخت برخی مدلهای انبر سالاد از دو متریال و جنس مختلف استفاده میشود. مثلاً جنس دسته سیلیکونی و بدنه انبر از جنس استیل است.
- امکان شستن انبر سالاد در ظرفشویی
معمولاً چنگال سالاد همراه دیگر ظروف در ظرفشویی قرار داده میشود؛ بنابراین قرارگرفتن در معرض آب به مدت طولانی، نباید موجب زنگزدگی این ابزار شود. به عبارتی سادهتر انبر سالاد فلزی باید از جنس استیل ضدزنگ باشد.
- چندکاره بودن انبر سالاد در آشپزخانه
دسته برخی مدلهای انبر سالاد از بدنه آن جدا میشوند. در این صورت میتوان از آن برای انتقال مواد غذایی دیگری همچون مرغ، پاستا، ماکارونی، شیرینی، یخ و غیره استفاده کرد.