رنگ ویترای، اصلیترین و بهترین گزینه برای رنگکردن شیشه، پلکسیگلاس، کاشی و سرامیک و حتی فلز، کاغذ و پلاستیک است. ساختار شیمیایی این نوع رنگ بهگونهای است که نور را از خود عبور میدهد. به دلیل شفافیت بالای آن، در صنایعی همچون بلور، سرامیک، کاشی و پلاستیک کاربرد فراوان دارد.
رنگ ویترای
اما بهغیراز شفافیت، چه چیزی باعث محبوبیت رنگ ویترای شده است؟ رنگ ویترای مرغوب چه ویژگیهایی دارد؟ تا پایان این بخش، همراه ما باشید، تا پاسخ این سؤالات را دریابید.
رنگ ویترای چیست؟
بهطورکلی همه رنگها، از دو بخش رزین و رنگدانه تشکیل شدهاند. رنگ ویترای، در مقابل عوامل محیطی همچون نور خورشید و آب مقاومت بالایی دارد. استفاده از این نوع رنگ در زیارتگاهها و عبادتگاهها، جلوه زیبایی به آن میدهد. از سویی دیگر با شستن آن، از کیفیت غلظت اولیه آن، کمتر نمیشود.
پایه اصلی ساخت و تولید رنگ ویترای، آب یا تینر است. چنانچه برای نقاشی ظروف از ویترای بر مبنای آب استفاده شود، جهت خشکشدن و مقاومسازی آن، باید از کوره حرارتی استفاده شود. اما اگر پایه و بیس ویترای، تینر باشد، ظروف نقاشی شده بعد از بیست و چهار ساعت در دمای محیط، خشک میشوند.
انواع رنگ ویترای
رنگ ویترای به چهار دسته اصلی، صدفی، مکمل و اکلیلی تقسیم میشوند. در ادامه به ویژگیها و خصوصیات این رنگها اشاره میکنیم:
- رنگ ویترای اصلی
این نوع رنگ شامل رنگهای اصلی آبی، قرمز، زرد، سفید و مشکی است. پیشنهاد ایدئال ما برای صرفهجویی در هزینه، خریداری همین رنگهاست. زیرا با ترکیب دو یا چند رنگ میتوانید به رنگهای دیگر نیز برسید.
- رنگ ویترای صدفی
در این نوع رنگ ویترای، از پودر صدف استفاده میشود. به همین دلیل، قبل از هر بار استفاده باید با قلممو بهآرامی آن را هم بزنید تا پودر صدف تهنشین شده با تمام رنگ مخلوط و ترکیب شود. این رنگ نسبت به دیگر انواع رنگهای ویترای شفافیت کمتری دارد.
- رنگ ویترای مکمل
رنگهایی همچون بنفش، نارنجی، قهوهای که در دسته رنگ اصلی نیستند، به رنگ مکمل مشهور هستند. این رنگها با ترکیبکردن به دست نمیآیند.
- رنگ ویترای اکلیلی
این رنگها به طور جداگانه تهیه میشوند. اضافهکردن رنگ ویترای اکلیلی به انواع دیگر رنگهای ویترای، جلوه زیبایی به کار شما میدهد.
ویژگیهای رنگ ویترای مرغوب
رنگ ویترای باید از ویژگیها و خصوصیات منحصربهفردی همچون مقاومت بالا در برابر دما و آب، غلظت بالا و بدون حباب باشد. در ادامه این موارد را بهتفصیل توضیح میدهیم.
- غلظت مناسب رنگ ویترای
به درجه خلوص و غلظت رنگ خریداری شده، توجه کنید. غلظت بیش از حد رنگ، باعث میشود که نتوانید قلممو را بهخوبی روی سطح کار حرکت دهید و رنگ را پخش کنید. رقیق بودن زیاد رنگ نیز، باعث پخششدن رنگ روی تمام سطح کار شما خواهد شد.
- مقاومت بالا در برابر آب
ضد آب بودن رنگ ویترای، مهمترین ویژگی آن است. بهویژه اگر قرار است روی ظروف شیشهای از این رنگ استفاده کنید. رنگ ویترای با بیس تینر، ضد آب هستند. توجه داشته باشید برخی رنگهای ویترای نامرغوب، در اثر عوامل مختلف همچون شستوشو کمرنگ میشوند.
- مقاومت زیاد در برابر دما
عمدهترین موارد استفاده از رنگ ویترای، روی ظروف و شیشه است. ازاینرو باید در برابر تغییرات دمایی محیط و همچنین نور مقاومت زیادی داشته باشد.
- عدم وجود حباب
وجود حباب در رنگ، کار نقاشی شما را خراب میکند. برای اینکه از نتیجه کار خودتان لذت ببرید و جهت صرفهجویی در زمان خود، حتماً رنگهای باکیفیت و مرغوب تهیه کنید.
سنجش و ارزیابی میزان مقاومت رنگ ویترای
پایداری و مقاومت رنگهای مختلف از یک برند، با همدیگر متفاوت هستند. بر روی دو قطعه شیشه، چند رنگ مختلف را بکشید. یک قطعه شیشه را در معرض نور مستقیم آفتاب و دیگری را در اتاق قرار دهید. بعد از چند هفته، تفاوت رنگ هر دو شیشه کاملاً قابل ارزیابی و مشهود خواهد بود.