گیره رومیزی یکی از مهمترین ابزارها در فضاهای همچون مکانیکی، نجاری، مبلسازی، کابینتسازی و محیطهای بزرگ صنعتی است. این ابزار در مدلهای عمومی و مخصوص منازل نیز تولید میشود.
گیره رومیزی
اگر شما هم قصد خرید یک گیره رومیزی دارید، ما در این نوشتار به شما در انتخاب و خرید یک ابزار صنعتی مناسب کمک میکنیم.
گیره رومیزی چیست؟
گیره رومیزی، وسیلهای است که برای بستن اشیا و نگهداشتن قطعات مختلف جهت انجام عملیاتها و جاگذاری استفاده میشود. این وسیله دارای دو فک ثابت و متغیر است. گیرههای حرفهای برای پردازش ماشینآلات طراحی و ساخته شدهاند. در ساخت این نوع گیرههای رومیزی از آهن، فولاد و چدن باکیفیت بالا استفاده میشود. مهندسی بهکاررفته در طراحی این نوع گیرهها، استفاده از آنها را راحتتر کرده است.
انواع گیره رومیزی
گیرهها در انواع مختلفی از جنس، اندازه و نوع کاربری تولید میشوند. در ادامه به انواع گیره رومیزی اشاره میکنیم:
گیره موازی
در زمره گیره رومیزی بزرگ قرار دارد. یک فک ثابت و یک فک متغیر دارد. بین این دو فک، یک محور یا بازویی قرار گرفته و با کمک یک دسته یا دستگیره بهصورت اهرمی دوطرفه و گردشی حرکت میکند. از این طریق دو فک را به هم نزدیک یا از هم دور میکند.
گیره آهنگری
از نظر ساختاری مشابه گیره موازی است و تنها تفاوت آن، استفاده از جنس مرغوب فولاد در ساخت آن است تا در مقابل فشار آهنگری مقاومت کند.
گیره بغل میزی یا پرتابل
گیره پرتابل یا بغل میزی میتواند به سطوح مختلف اتصال موقت داشته باشد. قسمت بالایی و کاری آن مشابه گیره ثابت است؛ ولی در بخش پایینی سوراخهایی جهت نصب روی پایه ثابت میز جایگزین پایه عادی گیره ثابت شدهاند. در گیره بغل میزی یک فک و گیره اضافه قابل تنظیم تعبیه شده که میتواند به هر سطحی وصل و محکم شود.
گیره پایه گردان
فناوری ساخت این نوع گیره رومیزی بهگونهای است که نیمه پایینی آن روی میز نصب میشود و نیمه بالایی پایهای با قابلیت چرخش ۳۶۰ درجه دارد.
گیره زیر دریل
گیره زیر دریل یا گیره رومیزی تخت، جهت کار با دریل معمولی، ستونی و انواع سوراخکاری و روزه زدن قطعات مناسبسازی شده است.
گیره رومیزی لوله
برشدادن لولهها به دلیل سطح گرد و لغزانی که دارند، مشکل است. گیره رومیزی لوله دارای دو سطح نیمه گرد است که قسمت پایینی روی میز ثابت میشود و قسمت بالا از یک فک متحرک، ضامن، پین و دسته تشکیل شده است. این فک متحرک قابلیت تنظیم برای انواع لوله در اندازه و قطرهای مختلف را دارد.
گیره رومیزی پلاستیکی یا فک پلاستیکی
از جدیدترین گیرههای رومیزی در بازار هستند. این گیرهها در بخش ابزارگیر یا بخش دو فک آجدار، به یک روکش پلاستیکی یا لاستیکی نرم مجهز شدهاند تا مانع از آسیبدیدگی قطعه شوند.
نکات مهم برای خرید گیره رومیزی
قبل از خرید گیره رومیزی به نکات مهم در این زمینه توجه کنید:
- نوع کاربری
قبل از خرید مشخص کنید قرار است از گیره رومیزی، در چه زمینهای استفاده کنید. افقی و عمودی بودن و سایر موقعیتهای کاری و موارد استفاده خود را مدنظر قرار دهید.
- ابعاد
عرض فک مهمترین فاکتور در اندازه گیره رومیزی است. اندازه عرض فک گیره، دارای استاندارد مشخصی است و باقدرت گیرایی و گنجایش آن، رابطه مستقیمی دارد. فاصله حداقل و حداکثری باز شدن فک، طول گیره محسوب میشود. هر چه این عدد بزرگتر باشد، قابلیت کار برای قطعات بلندتر برای شما امکانپذیر خواهد بود. استاندارد طول فک یا همان طول محور ۱ تا ۲۰ سانتیمتر است.
عمق یا ارتفاع فک نشاندهنده ظرفیت بلندای گیره رومیزی است. هر چه ارتفاع فک از محور بیشتر و بالاتر باشد، اجسام را در درازای بیشتری در خود جای میدهد. ارتفاع گیرهها باتوجهبه نوع کاربری آنها از ۲ تا ۱۵ سانتیمتر ساخته میشوند.
- جنس و متریال ساخت
گیره رومیزی اغلب از جنس فولاد و چدن ساخته میشود. البته برای کاهش وزن آن، گاهی بخشی از آن یا تمام گیره از پلاستیک یا آلومینیوم ساخته میشود.
- وزن
وزن گیره رومیزی از یک تا ۲ کیلوگرم شروع میشود. هرچه اندازه گیره بیشتر باشد، وزن آن هم بیشتر خواهد بود.
- محل نصب
موقعیت کاربر در هنگام استفاده گیره باید در نظر گرفته شود. بهترین حالت برای افزایش بازدهی، جایی است که وقتی فرد کنار میز کار و گیره میایستد و فاصله آرنج او از بالاترین نقطه سطح گیره بین ۵ تا ۸ سانتیمتر باشد.
- قیمت و هزینه خرید
از عوامل مؤثر در هزینه گیره رومیزی سندان، قسمت لوله گیر، پایه گردان، فک پرتابل، ابعاد، جنس، نوع کاربری و کشور سازنده آن است. گیره رومیزی محصول گران قیمتی نیست؛ ولی برای تعمیرگاههای فنی و صنعتی باید وسیله مرغوب و باکیفیتی خریداری کنید.