چراغ دیواری یکی از بهترین تجهیزات و ابزارهای نورپردازی منازل است. این محصول علاوه بر تأمین روشنایی، موجب تزئین فضا و دکوراسیون داخلی و خارجی منزل میشود. چراغ دیواری و بهطورکلی لوازم روشنایی، باعث ایجاد احساس امنیت و آرامش در خانه میشوند.
استفاده از چراغ دیواری در محیطهای اداری، سازمانها، ویلاها و فضاهای آپارتمانی و خانهها بسیار متداول است. از این محصول در بخشهای مختلف منزل همچون پذیرایی، نشیمن، آشپزخانه، اتاقخواب، بالکن و تراس و غیره استفاده فراوان میشود.
چراغ دیواری
برخی چراغهای دیواری، برای فضاها و محوطههای بیرونی همچون ویلا، باغ، حیاط منازل بزرگ و غیره مناسبسازی شدهاند. این مدل محصولات دارای محفظههای حبابی و قفس جهت محافظت از چراغ در مقابل تجمع آب یا برف در داخل آنهاست.
آنچه در این بخش موردنظر ماست، چراغ دیواری داخل منازل با سبک دکوراسیون داخلی مختلف است. در ادامه با انواع چراغ دیواری و فاکتورهای مهم جهت انتخاب و خریداری این محصول آشنا میشویم.
انواع چراغ دیواری
چراغهای دیواری بر اساس کاربرد و فضای مورداستفاده در سبک و مدلهای متنوع زیر تولید و عرضه میشوند:
- چراغ دیواری شاخدار
ایدهآلترین محصول برای دکوراسیون کلاسیک هستند. این مدل چراغ دیواری، بهصورت تکشاخ یا چند شاخه هستند و از شید پارچهای، حباب شیشهای یا حتی متریالهای چوب و حصیر ساخته میشوند.
- چراغ دیواری لوکس
از متریال بلوری یا کریستالی ساخته میشوند. معمولاً افراد این نوع چراغها را با لوستر سقفی که اغلب از جنس کریستال و بلور است، ست میکنند. هزینه خرید این نوع چراغ دیواری لوکس نسبت به انواع دیگر بیشتر است.
- چراغ دیواری مدرن
دوستداران و طرفداران سبک مینیمال از این نوع چراغهای دیواری برای روشنایی و تزئین دکوراسیون داخلی منزل خود بهره میگیرند. چراغهای دیواری مدرن در اشکال هندسی ساده طراحی و ساخته میشوند.
- چراغ دیواری نورپایین
این مدل چراغهای دیواری، نور را به شیوة محافظهکارانهتری به محیط ارائه میدهند. از این چراغها بیشتر در اتاقهای بزرگ برای ایجاد حس صمیمیت استفاده میشود.
- چراغ دیواری نوربالا
هدایت نور به سمت بالا، باعث ایجاد نورپردازی خاص و زیباسازی فضاهای بزرگ میشود. طراحی این تجهیزات بهگونهای است که نور را به سمت سقف هدایت میکند. در نتیجه اتاق را بزرگتر نشان میدهند.
- چراغ دیواری نوربالا و پایین
این نوع چراغ دیواری، نور را به مقدار مساوی در جهتهای بالا و پایین هدایت میکند. این نوع چراغها، تطبیقپذیری بالایی با محیط و فضاهای داخلی و خارجی دارند. توصیه میشود برای فضاهای بیرونی، نکات ایمنی و محافظتی در مورد چراغ را رعایت کنید تا طول عمر بیشتری داشته باشند.
شاخصههای مهم برای خرید چراغ دیواری
امروزه تجهیزات نورپردازی دیوارکوب، بیشتر جنبه تزئینی برای منازل دارند. ازاینرو برای انتخاب و خرید چراغ دیواری مناسب و کارآمد، باید چند نکته مهم را هنگام خرید موردتوجه قرار دهید:
- کاربرد چراغ دیواری
چنانچه چراغ دیواری قرار است فقط برای زیباسازی و تزئین محیط موردنظر شما مورداستفاده قرار بگیرد، حتماً به سبک دکوراسیون داخلی منزل خود توجه کنید. ترجیحاً متریال ساخت چراغ دیواری با لوستر سقفی همخوانی داشته باشد.
درصورتیکه قصد دارید از چراغ دیوارکوب جهت مطالعه، تکمیل روشنایی یا چراغخواب استفاده کنید، کارایی محصول را از نظر روشنایی بررسی و ارزیابی کنید.
- ارتفاع دیوار محل نصب چراغ دیواری
بهتر است چراغهای دیواری در فاصله ۱۵۲ تا ۱۷۰ سانتیمتری بالاتر از سطح زمین قرار بگیرند. هرچند ارتفاع استاندارد برای نصب چراغ دیواری باتوجهبه سبک نورپردازی و نسبت به اتاق و ارتفاع دیوار متفاوت است. بهعنوانمثال ارتفاع نصب چراغ در اتاقخواب و حمام متفاوت از یکدیگر است.
- نحوه خاموش و روشنشدن چراغ دیواری
چراغهای دیواری در دو مدل دستی و کنترلی خاموش و روشن میشوند. به این فاکتور مهم، هنگام خرید چراغ بهویژه برای اتاقخواب توجه داشته باشید. بدیهی است قیمت چراغ دیواری کنترلی بیشتر از نمونه دستی است.