در مواقعی هنگام تماشای فیلم یا انجام بازیها در کنسولها و رایانه برای دسترسی به صدای با کیفیت از اسپیکرهای رومیزی جانبی در محل ثابت طراحی و تولید شدند.
معرفی و راهنمایی در خرید اسپیکر رومیزی
انواع مختلفی از این اسپیکرهای رومیزی در ابعاد و کیفیت گوناگون توسط شرکتهای مختلف تولید شدند و در بازار موجود هستند.
به دلیل تنوع این محصولات بهتر است اطلاعاتی در مورد انواع اسپیکرهای رومیزی و فاکتورهای مهم در هنگام خرید با مطالعه این مطلب بدست آورید.
انواع اسپیکرهای رومیزی
تمام اسپیکرها جدا از تولید صدا قابلیت تفکیک درست صدا و وضوح کافی را ندارند و نمیتوان تمام جزئیات را به خوبی پخش کنند.
بنابراین با در نظر گرفتن مواردی در هنگام خرید از کیفیت صدای اسپیکرها مطمئن شوید. به طور کلی اسپیکرهای رومیزی به صورت زیر تقسیم میشوند:
اسپیکر رومیزی floor :
این مدل اسپیکر صدا را از چند جهت پخش میکند و در زمان پخش یک فیلم جلوههای صوتی را دقیقتر پخش میکند.
ابعاد این اسپیکرها متفاوت هستند و از قیمت زیادی برخوردار نیستند. قابلیت پخش موزیک به صورت استریو را نیز دارند و کیفیت صدا رضایت بخش است.
اسپیکر رومیزی قفسهای (Bookshelf) :
اسپیکرهای قفسهای شباهت زیادی به اسپیکرهای فلور دارند. از ابعاد کوچکتری برخوردار است و مناسب فضاهای کوچکتر میباشد.
صدای بم را با وضوع کمتری تولید میکند و اگر آنها را با فاصله از زمین نگه داریم امواج صوتی در فضا بهتر پخش میشود و قابل استفاده بر روی میز یا پایه است.
اسپیکر رومیزی ایستاده (Stand) :
اسپیکرهای ایستاده برای تولید صدای بهتر در دو طرف دستگاه قرار میگیرند و در هنگام تماشای تلویزیون یا استفاده از رایانه انتخاب مناسبی برای افراد مشکل پسند هستند.
اسپیکر رومیزی فراگیر :
اسپیکرهای رومیزی فراگیر هم مانند اسپیکرهای ایستاده در اطراف یک دستگاه قرار میگیرند اما با ایجاد امواج متفاوت صدا را در فضا پخش کرده و از پشت سر به گوش شنونده میرساند. این کار باعث میشود تا عمق صدا نیز واضح تر شنیده شود.
اسپیکر کانون محور (Center-Channel) :
برای سینماهای خانگی از اسپیکر کانون محور استفاده میشود چون صداهای دارای فرکانس میانه و دیالوگها را با کیفیت پخش میکنند.
محل قرار گرفتن این اسپیکرها در جلوی تلویزیون یا پایین آن است.
اسپیکرهای Subwoofer :
اسپیکرهای ساب ووفر نوع دیگری از اسپیکرهای هستند که صدای بم را با وضوح و دقت بیشتری تولید میکنند. چون تولید این صداها نیاز به توان بیشتری دارد، در نتیجه قدرت این دستگاه نیز متناسب با آن بالاست.
این مدل اسپیکر برای قرار گرفتن در کنج دیوار مناسب است چون صدای بیشتر و بهتری تولید میکنند.
اسپیکر رومیزی نواری :
اسپیکر رومیزی نواری با قرار گرفتن در زیر دستگاههای اصلی یا تلویزیون صدای زیادی را در مکانها و خانههای کوچک تولید میکند.
اسپیکر پایه :
اسپیکرهای پایه ابعاد کوچکی دارند و به وسیله تکنولوژی های جدید مانند بلوتوث، ایرپلی یا وای فای امواج صوتی را دریافت کرده و پخش می کنند.
اسپیکر رومیزی قابل نصب:
این نوع اسپیکرهای رومیزی قابل نصب روی سقف یا دیوار هستند. به همین دلیل میتوان از آنها در مکانهای مختلف استفاده کرد.
اسپیکر مخصوص رایانه:
همانطور که از اسم آن مشخص است از این اسپیکر در کنار رایانه شخصی استفاده میشود و با توجه به بدنه آن از خروج امواج الکترومغناطیس آهنربا جلوگیری میکند و باعث به هم ریختن تصویر یا اختلال در آن نمیشود.
این اسپیکرها دو یا سه تکه هستند و قابل جابجایی هستند.
فاکتورهای مهم در هنگام خرید اسپیکر رومیزی
در هنگام خرید اسپیکرهای رومیزی حتما به کیفیت محصول دقت کنید چون هر چه کیفیت بالاتر باشد صدای با کیفیتتری تولید میکند.
چند مورد از نکاتی که در کیفیت یک اسپیکر رومیزی مهم است عبارت است از:
طراحی اسپیکر رومیزی :
طراحی بدنه اسپیکر بر روی کیفیت تولید صدا تاثیر میگذارد. بدنهی بهتر از صدای بم و تولید لرزش و نویز در هنگام پخش جلوگیری میکند.
همچنین طراحی خوب یک اسپیکر باعث میشود تا محدوده و زاویه پخش بیشتری پوشش داده شود و صدا با وضوح بهتر شنیده شود.
ابعاد اسپیکر رومیزی :
هرچه ابعاد اسپیکر بزرگتر باشد کیفیت صدا نسبت به اسپیکرهای کوچک بهتر است. به همین دلیل
بعضی از شرکت ها سعی در تولید اسپیکرهای بزرگ تر دارند و در اسپیکرهای ساب ووفر نیز ابعاد بزرگتر باعث تولید مقدار باس بیشتر میشود.
میزان حساسیت اسپیکر رومیزی (Sensitivity):
میزان حساسیت اسپیکر که با دسیبل مشخص میشود اندازه بلندی صدا را در توان یک وات مشخص میشود.
معمولا محدوده مناسب برای میزان حساسیت بین ۸۸ تا ۹۰ دسیبل است و در هدستها تا ۱۲۰ دسیبل نیز این میزان بالا میرود.
توان حقیقی اسپیکر رومیزی:
قدرت صدای تولید شده برای یک اسپیکر با توان مشخص میشود و با واحد RMS اندازهگیری می شود.
واحد دیگری به نام Pmpo نیز از حاصل ضرب توان حقیقی در یک مضرب ثابت به دست میآید و بیشتر به شکل و قالب کلی طراحی اسپیکر مربوط است. و هرچه مقدار آن بالاتر باشد تاثیرگذاری صدا بر روی فرد بیشتر است.
آمپدانس الکتریکی اسپیکر رومیزی :
آمپدانس به سطح مقاومت الکتریکی یک آمپلیفایر بلندگو گفته میشود و میزان آن بین ۳.۶ تا ۱۴ اهم متغیر است و با میزان فرکانس ارتباط مستقیم دارد.
سیستمهای صوتی خانگی دارای میزان آمپدانس میانه و مناسب حدود ۸ اهم میباشند و هر چی میزان آن کمتر باشد کیفیت اسپیکر و صدای تولیدی نیز بالاتر میرود.
فرکانس قابل حمایت (Frequancy Response) :
فرکانس قابل حمایت سطح فرکانسی است که توسط دستگاه تولید میشود و به وسیله گوش انسان قابل شنیدن است. چون گوش انسان فرکانسهای بین ۲۰ هرتز تا ۲۰۰۰۰ هرتز را میشنود هر چه میزان فرکانس بالاتر از این مقدار باشد گوش قادر به شنیدن آن نیست.
پس در هنگام خرید به فرکانس قابل حمایت توجه کنید تا در بازه مشخص شدهباشد.
میزان وات خروجی:
در اسپیکرهای رومیزی میزان وات خروجی با توان صدای تولیدی ارتباط مستقم دارد و بسیاری از شرکتها بر روی محصولات برچسبی را برای معرفی میزان وات خروجی دستگاه نصب میکنند.
معمولا دو عدد درج میشود که عدد کوچکتر میزان وات خروجی حقیقی و توان دستگاه را نشان میدهد.
در واقع توان خروجی قدرت واقعی یک اسپیکر رومیزی است که در هنگام خرید توجه به آن ضروریست.
فرکانس خروجی:
در هنگام خرید دستگاه اسپیکر رومیزی، اعدادی مثل ۳۶Hertz – ۲۰۰۰۰Hertz ممکن است بر روی آن دیده شود که اندازه کوچکتر نشانگر میزان باس دستگاه است و هر چه کمتر، باس دستگاه عمیق تر خواهد بود.
در واقع هر چه میزان فرکانس خروجی کمتر از ۵۰ هرتز باشد بهتر است.
کانالهای خروجی صدا:
هر چه تعداد کانالهای خروجی صدا بیشتر باشد بهتر است.
در اسپیکرهای قدیمی حداقل دو کانال اصلی و یک کانال صدای بم باعث ایجاد اثر بخشی بهتر در هنگام شنیدن صداهای متفاوت میشدند. اما امروزه به دلیل وجود کارت صداهای چند کاناله بر روی دستگاههای الکترونیکی، آن اسپیکرهای قدیمی کارایی ندارند و باید از نوع چند کاناله استفاده کرد.
این قابلیت باعث وضوح و کیفیت بهتر صدا میشود همچنین با ایجاد صدای خروجی یکسان در تمامی باندها، حجم صدای تولیدی را بالا برده و باعث حذف صداهای اضافه در محیط میشوند.
بنابراین در هنگام خرید سراغ یک اسپیکر رومیزی دارای چهار کانال اصلی و یک کانال بام بیوگرافی با دقت بالا و تفکیک پذیری بهتر بروید.
کنترل صدای مرکزی:
کنترلر صدای مرکزی و یا کارت صوت در کامپیوتر در کیفیت صدا تاثیر دارد و در صورت قدیمی بودن حتی یک اسپیکر خوب هم نمیتواند صدای با کیفیتی تولید کند.
از طرفی مدل خروجی کارت صوت یا سیستم کنترل صدای مرکزی در تولید صدای خروجی با کیفیت موثر است. ممکن است به صورت آنالوگ یا الکتریکی باشد.
به همین دلیل اسپیکر رومیزی خریداری شده باید متناسب با آن خریداری شود تا صدای با کیفیتتری تولید شود.
بهترین اسپری تاخیری و حجم دهنده دیجی کالا | قیمت النگو طلا دیجی کالا | کرم موبر تناسلی | قیمت پارکت چوبی دیجی کالا | کوله پشتی اسپرت دیجی کالا | ساعت ضد آب دیجی کالا | بهترین برند قابلمه آلمانی | استخر بادی بزرگ | ظروف آرکوپال فله ای دیجی کالا | قیمت پرایمر دیجی کالا | خرید کاپشن چرم مردانه ارزان دیجی کالا | بهترین ابگرمکن دیواری کم فشار و بازده انرژی a | پرفروش ترین خردکن | اجاق گاز رومیزی ارزان قیمت دیجی کالا | بهترین مارک بی بی چک که زود نشون میده | بهترین کاندوم برای جلوگیری از بارداری |